' Usahlah dipinta hidup yg mudah, tapi pintahlah hati yg tabah"

Pages

Sunday, 21 February 2016

'BERHIKING DI TAMAN REKREASI TANJUNG TUAN'

Assalamualaikum..lamanya x update blog..keadaan tak mengizinkan untuk menulis coretan disini..Semalam tetiba cik dayah wassup ajak pi PD..So dengan kemalasan i respon ok!..kite pi hiking kat TANJUNG TUAN..memadangkan dia xpernah ke sana lg...Masak cikit2 utk breakfast terus shoot ikut highway ke Teluk Kemang,Port Dickson..Tempat tu senang je nak cri,,cri je ILHAM RESORT,InsyaALLAH JUMPA LA TEMPAT YANG DITUJU..Kali ke 3 pi selepas tahun 2013...
Kami sampai tempat jam 11 am..

Tara..inilah tempatnya!!!dulu pi dengan family..now pi dengan officemate..one day nk bawa sape pula ye!!!!!

HUTAN REKREASI TANJUNG TUAN...


Melangkah masuk ke dalam dengan bacaan Bismillahhirahmannirahim....masuk dalam ni kena byr RM1..Tak mahal pun dengan pengalaman yg akan didapat...


Sekitar view untuk naik ke atas bukit batu putih...ada dua laluan sama ada melalui hutan or terus naik ke atas melalui jln tar begini..so kami ikut jalan tar jer,,hehhee...


Hampir 20 minit berjalan.sampai ke puncaknya..ni view dr rumah api tanjung tuan ok...Ciptaan Allah itu sgt cantik!!!!!!..Sampai kat atas duduk2 dh hampir pukul 12..tetiba terdengar suara org..so cik dayah yg baik hati bertanya pe yg ada dibawah..Before ni hiking dengan family xtaw rupanya ada satu pulau yg sgt cantik..So kami decide untuk turun kebawah..Untuk turun kebawah agak mencabar n terlalu curam..better gunakan kasut sukan yg bersesuain..


Taraa..wahhh cantik kan pulau ni...melihat dengan matakasar lg cantik..cik dyah disana...


view sekitar pulau..waktu ni dalam pukul 12.30..Air baru nk pasang...


Kami berdua!!!!!aummm i dh makin gemuk...


Cikdayah jd photografer..i like this pic..TQ..


Kekonon melihat keindahan alam...haha..had ni cikdayah yg soh tgk sana..

Gambar kami berdua lg...

Gambar dlm hutan sebelum turun kebawah,,masa naik keatas,,ada someone yg bertanya berkenaan bukit batu putih..n kami just jwb kat bwh ada pulau yg cantik..Actually xtaw pun ada bukit batu putih kat sini..rugi rasanya  x cri batu tu duduk kat man..ahhahha..Next time blh pi lg cri batu tu dok kt mana pula..^_^..Tq cik dayah teman kite ke sini...love you..hahhahahaha..