' Usahlah dipinta hidup yg mudah, tapi pintahlah hati yg tabah"

Pages

Monday, 21 March 2016

PIZZA HOMEMADE

Assalamualaikum w.b..semlam blik rembau umh kak teh pas keje..duduk2 rehat dan kak teh pun ajak..la jum buat pizza...i ok je..even x reti pun nk buat..huhu..tnya kak teh pandai ke buat..so di haba q dia cri resepi kat blog http://aziejaya.blogspot.my/..sorry akk kami copy resepi anda..tp mmg super duper lembut la resepi dr akk blog ni..Buat doh pun boleh bergaduh2 dgn kak teh den..Disebabkan kak teh ada produk amway iaitu oven yg boleh jd mixer sekali,so masa dan tenaga tidak berapa digunakan sgt..hhuu.Bagus guna produk ni xyah pening nk uli2..letak bahan terus masuk dlm oven dia putarkan sendiri terus jd doh..  

kami guna mesin ajaib ni..liaht dibawah!!!!huhu..terus set no 11 doh pizza..dia automatik dh terset..kak teh xpandai lg guna mesin ni so call kak tam tanya cara nk digunakan...kami dok tunggu mcm mna tanpa uli boleh terhasil doh..tp mmg jd la doh tu..lembut je...




Kami x ambik gambar doh yg siap sebab excited terus nk buat pizza..tara jd x pizza kami..



After masuk dlm ove..kami set 220 dgn masa 20 minit..ni hasilnya dr air tgn cikla..huhuhu..gebu gitu tp pan dia agak tebal so bawah xbpe nk garing..next time kena beli pan pizza kot..bru garing mcm kat pizza hut!!!!


Malas nk typing resepi..tp uolls boleh search je "azie kitchen"..InsyaAllah resepi kat situ kebanyakkan menjadi je..huhuhuh..Terima Kasih akk blog!!!!