' Usahlah dipinta hidup yg mudah, tapi pintahlah hati yg tabah"

Pages

Monday, 31 August 2015

DUNIA BARU

Assalamualaikum..01 september 2015 dh sekrg..cuti yg singkat sgt rasanya untuk merdeka tahun ni..pe pun i'm happy bcoz dpt juga akhirnya balik ke kg..hehhehe..Semalam gerak balik dr ke kg ker seremban,hampir 5 jam duduk dlm keta..huh lotih teramat..dan malam td tetiba dpt hampir 5 miscall..so call la balik no phone tersebut...

 someone : HELLO,ARE YOU azila??
 I              :  senyap..n i pun confius tetiba salam xde terus tnya nama..so den jawab je YE..
someone  : kami dr company $%^&*$..esok blh dtg x dtg keje start kol 7-9pm utk 1st weeks..so next                   weeks you start keje pd 8pm-10pm.
I               : oK..xtaw nk respon pe sebenarnya..ckp je ok..haha.

Alhamdulillah rezeki darinya..xbesar tp cukup la ia dr rezeki yg halal. Malam ni start dunia baru sebagai tutor n admin di company $%^&*# just part time.. Even the salary not suitable sebenarnya keje dr monday to friday selama 2 jam setiap hari but i will try the best..xtaw la cukup x tenaga ni dr pagi hingga ke malam...Last weeks saja test hantar resume untuk part time..ingt nk try minx sabtu n ahad je tp xde..1st month ni nk tgk dulu mcm mana environment kerja sama ada ok or x...^_^..moga Allah sentiasa merahmati diriku dan keluargaku insyaALLAH..."Allah tidak akan mengubah nasib hambanya,jika kita tidak mengubah sendiri"..


Tugas untuk malam ni..hehhehe..cun x jd cikgu zila plak..^_^


Gunakan waktu anda semaksima mungkin, maka dihari tua anda tidak akan mengatakan, “Seandainya saya masih muda.”

No comments:

Post a Comment