' Usahlah dipinta hidup yg mudah, tapi pintahlah hati yg tabah"

Pages

Wednesday, 8 July 2015

FAMILY DAY PART JANDA BAIK 2015

HAI UOLLS..setelama lama tidak berblogging..bkn xnk tp xtaw nk letak entry pe..hajat lepas ni nak buat entry je setiap hari..harap menjadi la..nak menjadikan blogging ni sebagai diari hatiku..kononnya la...^_^...Percutian baru ni bersama family ke janda baik pahang..walaupun ramai yg xblh join disaat akhir tp kami still enjoy...Bertempat di TERATAK DIHUJUNG BUKIT,Janda baik PAHANG...Harga untuk 1 homestay around RM250..Bagi yang tak biasa duduk kampung boleh iolls cadangkan ke sana..Dari Kuala Lumpur dlm 40 minit juga la..

                                   1ST PIC NI  WAKTU NK CHECK OUT DH PUN..ADA STYLE X...


Sampai2 jer terus semua terjun ke sungai..sungai cetak cikit..tp untuk bawa anak2 yg kecik2 tu sesuai la..yg bapak2 budak just boleh pantau..yg pasti air xdalam mana..Dah mcm tarzan je semuanya..dpt air terus xingt nk mkn...


auni dok bermain dgn cik wan nya..main tarzan agaknya..dok bergayut-gayut gitu..


Sekitar chalet di Teratak ini..ada 6 chalet and 1 homestay..1 harga chalet around RM160 untuk semalam..Tp bagi kami yg family ramai ni xbpe nk sesuai so decide ambik homestay je..jimat n besar cikit...^_^


Diatas tu la tempat kami menginap..bebudak tue gelar umah 'TOK BATIN'..pasal paling atas sekali...mcm ler diorg tu..dlm tu semua kelengkapan ada,tilam,toto,tempat masak complit..semua cukup..so just dtg bawa diri je..malam memang sejuk gila..mcm guna aircond..nyamuk seekor pun xde..





Nak soh Humaira jd model kt papan tu sebenarnya..tp dia lari pula..so if berminat boleh terus contact no disitu..Kalau pi musim buahan lg best,boleh ambik bebuah kt dlm nie..hehehhee


Time to swimming..kononnya la..padahal cetak je..tp air memang sejuk giler..rasa la sampai ke urut2 dlm...hehhe..bebudak tu 1st mandi sungai..nampak x excitednya...berendam dr kol 2 untill 7pm..sampai beku2 la..


saja nk interframe sebentar..waktu ni nk checkout dah...


Kami gerak check out pada pukul 12.00pm..so rasanya boleh bagi 3 bintang kot..owner dia pun baik..Sekiranya ada masalah boleh terus direct call dia jer..Habis je disitu kami decide nk ke Bukit Tinggi,Pahang untuk cuci mata...hehhe..I'm Happy with my Family....







No comments:

Post a Comment