' Usahlah dipinta hidup yg mudah, tapi pintahlah hati yg tabah"

Pages

Thursday, 9 July 2015

BUKIT TINGGI PAHANG


Now..entry ke bukit tinggi pahang pula..After kami chek out dari janda baik kami decide nak ke bukit tinggi pahang..cuci mata gitu..Mula-mula terfikir nak ke Genting Highland sebabnya xpernah ke sana pu,,sob3x...Tapi nk cut cost kononya..nak cari tempat yg x berbayar decide nk ke bukit tinggi just for snap picture only!!!!!Bpe kali sesat xtaw nk habaq la but yg sedihnya sampai jer kt guard atas tu kena bayar TIKET!!!!NASIB3X..INGT FREE..DAH alang2 naik atas tu dh la jauh so bayor je la..Tiket for Remaja n belia mcm kami ni just RM13 N child around RM8...Total kena dalam RM76..Boleh tampung duit makan tu...hehhe.Ada byk tempat yg boleh dikunjungi tp kami pi tempat paling atas sekali TAMAN JEPUN..KEKONONNYA LA..Dream at JAPANISE la gitu..

Taman Jepun..nak naik atas ni kena daki gunung la cikit..berjalan la cikit..nama pun bukit kan..kuarla cikit peluh yang terkumpul tu...
.

me,abg wan n my sis..saja nk interframe lagi sekali..huhuhu..just nk simpan memory in blogging..so lepas ni lau rasa rindu boleh terus buka blog ni..^_^


askar2 wataniah disitu..muka letih sokmo..


cakk..so mereka pula nk interframe..sampai paling hujung kami jalan..hajatnya nk cri rumah yg tinggi tu..rupanya salah tempat..so jalan je tgk pemadangan sambil snap picture..


Tara tempat ni la nk pi actually..puas tanya org rupanya salah masuk lorong..seriusly memang cantik..walaupun waktu tu hujan renyai2 ke basah la juga baju tp dh sampai so kami proceed terus je pi..tangkap gambar pun jadi..janji ada bukti..hehehhe



dan lagi....


dan lagi...



see cantikan pemadangan kt sini..so iolls cadangkan boleh je nk pi sini untuk spend time dgn family..untuk beli barang tu xla kot..mahai gila...Trip 2hari 1 malam habis di Kota Tinggi..Byk lagi sebenarnya tempat yg boleh dilawati kt kota tinggi ni tp disebabkan dh lewat ptg kami balik je terus ke seremban...Hidup untuk bergembira..^_^..Jadikan hari ini lebih baik dari semalam...

No comments:

Post a Comment